Nieuws

6 augustus 2024

Voorlopig 46 inspraakreacties over plannen Noord-Zuidtunnels

Op zaterdag 27 juli 2024 liep het openbaar onderzoek over het Ontwerp Projectbesluit NZL – Fase 1 ten einde. Tijdens een periode van 60 dagen kreeg iedereen de kans om deze documentenbundel in te kijken en erop te reageren. De Werkvennootschap, de organisatie van de Vlaamse overheid die het project Noord-Zuid Limburg coördineert samen met het Departement Omgeving, ontving 45 digitale inspraakreacties. Er kwamen ook vier schriftelijke reacties binnen bij De Werkvennootschap, waarvan één die niet ook al digitaal werd ingestuurd. Zo zijn er 46 unieke inspraakreacties. De andere schriftelijke reacties worden de komende dagen en weken verzameld bij de betrokken steden en gemeenten en overgemaakt aan De Werkvennootschap.

Het Ontwerp Projectbesluit NZL – Fase 1 beschrijft onder andere de aanleg van de twee tunnels onder de kernen van Houthalen en Helchteren en het aansluitingscomplex met de autosnelweg E314. 

“Iedereen kon van 29 mei tot en met 27 juli een reactie indienen op deze plannen. Dat kon digitaal via de projectwebsite of per brief naar De Werkvennootschap of naar de betrokken steden en gemeenten. Alle ingediende inspraakreacties worden nu verzameld. Het projectteam gaat die dan verwerken in een antwoordennota, die samen met de principiële definitieve vaststelling van het Projectbesluit NZL – Fase 1, ten vroegste eind 2024, gepubliceerd zal worden op de projectwebsite”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. 

De antwoordennota geeft kort een overzicht van het openbaar onderzoek, de ontvangen inspraakreacties, de antwoorden hierop en de aanpassingen aan het Projectbesluit die daaruit voortvloeien.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief