Nieuws

14 augustus 2024

Open VLD Dilsen-Stokkem als eerste klaar met de lijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen

Op 28 juli 2024 heeft het partijbestuur van Open VLD Dilsen-Stokkem de ontwerpkandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen goedgekeurd met unanimiteit. Recent hebben zich ook de leden kunnen uitspreken over deze lijst van kandidaten en ook zij gaven groen licht. Hiermee is Open VLD de eerste partij die haar lijst voor 13 oktober volledig klaar heeft.

De lijst voor 13 oktober is een mooie mix tussen jong en oud, ervaring en vernieuwing, klassiek en divers, kortom allemaal toppers die met veel goesting, talent, passie en een luisterend oor, alles op alles zullen zetten om onze mooie stad nog aangenamer te maken, zegt Lydia Peeters, die trots en fier als lijsttrekker van Open Vld Dilsen-Stokkem haar lijst presenteert.

Naast huidige mandatarissen en trouwe leden ook heel wat nieuwkomers.

De jongste kandidaat/nieuwkomers zijn student industrieel ingenieur Nick Colson (23 jaar) uit Dilsen op plaats 4, Sien Dreesen (24 jaar) eveneens uit Dilsen, net een master in de Rechten behaald en gestart met haar Manama notariaat, op plaats 17 en op plaats 20 Chris Vanminsel (24 jaar) uit Rotem die toegepaste economische wetenschappen studeerde en aan de slag is als financieel analist.

De oudste kandidaten zijn respectievelijk voormalig schepen en huisarts op rust Chretien Vandebeek
(71 jaar) en Paula Gonnissen Weltjens, lid van het bijzonder comité sociale dienst.

Andere opvallende nieuwkomers zijn mensen die het ondernemerschap in hun bloed hebben. Zo staat op plaats 2 Aidan Reinquin, die recent Café De Oude Brug opende in Lanklaar en tevens woordvoerder is op het kabinet van minister Lydia Peeters. Op plaats 3 Annamaria Di Nitto, zaakvoerder van Di Nitto autogroep. 

Op plaats 6 Sonay Dede uit Lanklaar supervisor bij Equans en actief als dj in de Turkse gemeenschap, op plaats 16 zelfstandig thuisverpleger en eigenaar van brasserie Brug 36, Dennie Scheepers, op plaats 18 Marijke Moermans, onthaalouder en mede-eigenaar landbouwbedrijf Van Het Boyerhof, op plaats 19 Arne Bamps gebouwenbeheerder bij Orange Immo en Wendy Van Kwikkelberghe uit Elen, customer-caremanager bij TotalEnergies op plaats 21.

Ook opvallende nieuwkomers zijn twee straffe dames die een lange loopbaan hadden bij de administratie van de stad Dilsen-Stokkem en na hun pensioen zich engageerden om mee onze lijst te versterken en de stap in de politiek zetten. Het gaat op plaats 7 om Lizette Derkoningen, voormalig onthaalbediende, scheidsrechter eerste nationaal dames en vrijwilliger Special Olympics en op plaats 8 Marita Savelkouls die jarenlang diensthoofd was van het stedelijk poetsbedrijf, de dienst busbegeleiding en de dienst events & catering bij de stad Dilsen-Stokkem. 

Uittredend burgemeester Sofie Vandeweerd trekt, net als zes jaar geleden, de tweede kolom (plaats 15) en de uittredende schepenen duwen de lijst: in de eerste kolom duwt huidig schepen van Onderwijs, Jeugd en Financiën, Pieter Indemans (plaats 14), voorafgegaan door Jos Opdenakker (plaats 13) die ruim 22 jaar schepen was. In de tweede kolom wordt de lijst geduwd door huidig schepen van Cultuur, Theo Snijkers (plaats 27), met boven hem voormalig schepen Chretien Van De Beek.

Uittredend schepen Kelly Issaris staat centraal op plaats 5 tussen de vele nieuwkomers.

Ook de andere gemeente en OCMW-raadsleden) Ronny Swennen (plaats 9), Raf Smeets (plaats 10) Ronny Vankevelaer (plaats 11) Jochen Ochal (plaats 12) zijn terug te vinden naast een aantal trouwe kandidaten die die al een tweede keer opkomen zoals Ann Bongaerts (plaats 22), Linda Dautzenberg (plaats 23) Paula Gonnissen (plaats 24) en Stefan Hubrechts van hotel Beau Sejour op plaats 25.

“De gemeenteraadsverkiezingen zijn een belangrijke afspraak met de inwoners van onze mooie stad. We hebben de voorbije legislaturen steeds onze stempel gedrukt op het beleid in Dilsen-Stokkem en heel wat gerealiseerd. Ook in de toekomst willen we fors investeren in onze stad en nog meer inzetten op het algemeen welzijn en welbehagen van al onze inwoners en bedrijven”, aldus lijsttrekker Lydia Peeters.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief